Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Samsung S4 spuchlona bateria i gorący tel!?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moj samsung galaxy s4 sprowadzany z USA do Holandii jest to 8 rdzeniowa , zaniepokoiło mnie cos dzisiaj ! Dzisiaj gdy wstalem podlaczylem telefon pod ładowarke lecz gdy po 20 min chciałem sprawdzić email to jak wziąłem telefon do ręki to go upuscilem ! Poprostu był taki gorący ! Otworzyłem klapke od baterii lecz jak zobaczyłem baterie to az sie przestraszylem ! Była tak ciepła oraz gruba jak (cenzura)!ladowarka jest oryginalna lecz tez jest gorąca i lekko piszczy ! Nie ogarniam tego , pisałem do producenta lecz mówił ze to normalne ?

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Normalne, że w kieszeni zamiast telefonu masz nosić żelazko? Nie chce mi się wierzyć, a co do tej baterii to słyszałem gdzieś, że S IV to odgrzewany kotlet, ale bądź ostrożny bo jak bateria się wyleje, to nie przyjmą Ci telefonu do gwarancji (z doświadczenia mówię). Lepiej zadziałać przed oficjalnym rozpieprzeniem telefon'u. Proponowałbym domagać się wzięcia telefon'u do naprawy w ramach gwarancji - o ile nie jest za późno, bo bateria już robi się "gruba" jak wspomniałeś.

Opublikowano

W date premiery S5 bedziesz go mial ? No tak, na 100% w sumie...

A poza tym z 10 dni temu byla aktualizacja softu od samsunga do s4 i juz tego nie bylo. Poza tym u mnie S4 na 2.7GHz (nie wierzycie to nie po prostu doszedł o 900MHz więcej, ale długo go tak nie katowałem) przed aktualizacja softu mial po graniu 5h na kablu 61*C w poblizu procesora. Mialem wersje 8rdzeni po 1.8GHz.

Opublikowano

Kolego slabiutko katujesz s4 ;D moj brat ma s4 (wzią dla firmy i wyciągną 3.3ghz ) a propo mojego problemu zaakualizowalem system oraz wymienilem baterie zobaczymy czy bd tak samo . Ps : nie wiecie gdzie moge kupic aluminiowa obudowe do s4 ?

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Teraz nie uruchamiaj telefonu i go nie laduj. Musisz zadzwonic do samsunga i powiedziec co sie dzieje i ze zadasz wymiany telefonu na sprawny, inaczej pusc w mediach takie info i powinni sie zaczac interesowac ta sprawa. Mozesz nagrac wideo podczas ladowania telefonu i najlepiej zebyc mial jakis laserowy termometr, sprawdzisz wtedy np. temp. baterii przy otwartym telefonie podczas ladowania. Jak dojdzie no 60st. to odlacz ladowarke bo bateria moze sie rozlac. Oczywiscie wszystko nagraj i wrzuc na yt, samsung szybko sie tym zainteresuje.

Opublikowano

Teraz nie uruchamiaj telefonu i go nie laduj. Musisz zadzwonic do samsunga i powiedziec co sie dzieje i ze zadasz wymiany telefonu na sprawny, inaczej pusc w mediach takie info i powinni sie zaczac interesowac ta sprawa. Mozesz nagrac wideo podczas ladowania telefonu i najlepiej zebyc mial jakis laserowy termometr, sprawdzisz wtedy np. temp. baterii przy otwartym telefonie podczas ladowania. Jak dojdzie no 60st. to odlacz ladowarke bo bateria moze sie rozlac. Oczywiscie wszystko nagraj i wrzuc na yt, samsung szybko sie tym zainteresuje.

Jest to bardzo dobry pomysł lecz nie pomyślałem żeby to nagrać ;/ mierzylem temperaturę baterii podczas ładowania i wynosiła ona 57st. (Termometr cyfrowy od sąsiada xD) dzisiaj napotkalem sie na ten artykuł ! :

Samsung Galaxy S 4 zapalił się przy ładowaniu

Kategoria: smartfony, telefony

Producent: Samsung

Więcej z tej kategorii

HTC One mini może zadebiutować 9 sierpnia

LG Optimus G Pro wkrótce w Europie

Telefony typu clamshell jeszcze żyją - Samsung szykuje model Galaxy Folder

Smartfony przed pojawieniem się w sprzedaży przechodzą dość rygorystyczne testy jakości. Okazuje się jednak, że pomimo tego zdarzają się przypadki, w których ich wykonanie okazuje się wadliwe i tym samym stanowi spore zagrożenie dla użytkowników. Ostatnio pecha do tego typu sytuacji ma Samsung.

Dopiero co pisaliśmy o tym, jak Samsung Galaxy S III wybuchł raniąc 18-latkę ze Szwajcarii. Sprawa ta jest obecnie bada przez producenta, ale najnowsze doniesienia wskazują na to, że będzie miał on do przeanalizowania jeszcze jedno zniszczone urządzenie, tym razem Galaxy S 4.

Flagowy model koreańskiego producenta wpadł w oko dziewczynie ze Zjednoczonych Emiratach Arabskich, która długo nie zastanawiała się nad jego zakupem. Niestety nowy gadżet dość szybko stał się bezużyteczny. Pechowa właścicielka podłączyła urządzenie do ładowarki i pozostawiła na stoliku. Po około 3 godzinach smartfon stanął w płomieniach i całe szczęście, że szybko zostało to zauważone.

Dziewczyna twierdzi, że wszystkie elementy były oryginalne, a smartfona nie spotkało wcześniej nic przykrego. Sam producent natomiast zobowiązał się do zbadania sprawy i ponownie zapewnił swoich klientów, że jego produkty przechodzą rygorystyczne testy jakości i są bezpieczne.

Czekamy na wyjaśnienie tych niepokojących doniesień.

Źródło: nextpowerup, emirates247

[\spoiler]

Ps dzwonilem do samsunga i powiedzieli ze albo moge wysłać telefon do analizy albo go przywieźć do siedziby (mam do niej 30 km) ale chyba sie wybiore bo szkoda 720 euro w błoto wyrzucać !

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Na lg p970 jak ładuje to i gram jednocześnie to podkładam pod niego zimny okład :)

Grzeje sie niemiłosiernie, ale twój przypadek ze spuchniętą baterią słysze pierwszy raz, wątpie że to oryginalna bateria od samsunga

Opublikowano

Hah ! Byłem w tym śmiesznym biurze i dzisiaj dostałem nowego s4 z przeprosinami ! Poniewaz moj model miał wadę fabryczna . Podobno samsung został oskarżony za jakies tam błędy ? Oraz dostałem śmieszna wiadomość od samsung iż żeby nie rozprzestrzeniac tego problemu oraz dostałem jakis śmieszny papierek bonusowy 150euro na zakup akcesori ;)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Jak bd na kompie pokaże wam zdjęcie listu ktorego dostałem od samsunga poprostu mnie rozjebal :D ( jest po holendersku)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Posiadam Samsung'a Galaxy i jakoś "super" się nie grzeje...bynajmniej mi.

Gdy wykorzystują dużą moc procesora to jest tylko lekko ciepły, nic więcej.

Opublikowano

Beste (moje Imie i nazwisko)

Op de dach 14.07.2013 gaat u een Samsung galaxy s4 gekocht bij sam s.a orginals ,Op de dach 18.07.2013 was u toestel bij ons op controle en blijk dat een fabrikant fout was in hardware , Wij zorgen voor ons klanten en geven u graag een nieuwe toestel met de bon (te warden) van 150euro die u kunt gebruiken om accessoire te kopen voor u smartphone , wij willen niet dat zo informaties over onze producten komen op medias wij verwachten ook van u dat gegem te houden .

Samsung Nederland support.

Jest to treść listu od samsunga ;D

Posiadam Samsung'a Galaxy i jakoś "super" się nie grzeje...bynajmniej mi.

Gdy wykorzystują dużą moc procesora to jest tylko lekko ciepły, nic więcej.

Poziasz samsung galaxy s3 albo s4 ? Zapewne nie :D miałem tez s3 po oc nie przekraczała 62 w stresie

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

a tak na dobrą sprawe to po co katować aż do tylu giga herzów jak i tak ma podkręcony procek a po co?

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

a tak na dobrą sprawe to po co katować aż do tylu giga herzów jak i tak ma podkręcony procek a po co?

Tez tego nie wiem ale testy benchmark wypadają swietnie

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

A ja mam galaxy s3 ;_; Następnym razem idę do szkoły w kevlarowych spodniach...

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Samsungi tak mają i jest to niewytłumaczone puki co.

Ja kiedyś stałem w kolejce po obiad telefon miałem w kieszeni i nagle zaczął mi się grzać i to tak bardzo że też go rzuciłem, nagrzewał się jak kuchenka mikrofalowa.

Ale mi to się zdarzyło tylko raz co do ładowarki to mi się zawsze grzeje, także piszczy ale tylko jak jest podłączona do gniastka i nie do telefonu.

Linux pozwoli wycisnąć ostatnią łzę z twojego procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...